Två dagar – presentation av valparna

Att valparna redan är två dagar känns så konstigt. Hela det där dygnet och dagen efter sitter liksom ihop för mig i och med att jag inte sov något så jag kan knappt fatta att det är två olika dagar. Ligan mår i alla fall suveränt, de käkar och sover och är supernöjda mest hela tiden. Tee är den mest fantastiska mamman man kan tänka sig och lämnar dem inte frivilligt alls. Hon är så cool, ligger mest och vilar eller pysslar med dem. Hon tittar MYCKET bestämt om man lyfter och fixar med hennes valpar och hon har stenkoll på dem allihopa. Grymma suveräna tik. Hon får mat och vatten ”på sängen” då hon helst inte går därifrån alls. Däremot är hon glad och avslappnad när man går ut med henne men bestämmer snabbt själv att hon vill gå tillbaka hem. Det bästa sätter just nu för att få valparna att må toppen är ju utan tvekan att ta bästa möjliga hand om Tee.

Jag ska passa på att presentera ligan lite närmre. Vi håller oss till ordningen de är födda i precis som vanligt.

Först ut har vi en trefärgad hane som vägde 319 gram och har som en Nike logga i nacken, halv krage och ett halvt brunt höger framben. Han har jämn bläs och en riktigt svart nos. Han kommer gå under arbetsnamnet Najk med tanke på hans teckning i nacken.

Nummer två, också det en trefärgad hane. Han vägde 347 gram och har nästan som ett Z i nacken. Han har ett helt tecknat vänsterben och halva högerbenet. Han har jämn bläs och reda nu kan man skymta tan teckning på kinder och ovanför ögonen. Vi kommer kalla honom Zäta.

Valp nummer tre, den enda tiken. Vägde 330 gram och är svart/vit. Hon har båda sina framben halvt svarta och i pannan har hon tecken precis som ett par tjurhorn. Hon har halvkrage som sitter ihop med hennes bläs.  Vi kan inte riktigt bestämma oss för vad vi ska kalla henne. Vi klurar på den lite till!

Sista valpen ut, en svart/vit hane som vägde 341 gram när han föddes. Han har också halva frambenen svarta och en jämn bläs. Han har som en diamant i nacken och kommer därför att gå under namnet Ruter.

Nu ska vi precis som gänget här nedanför sova. Det känns som om vi har så mycket sömn att ta igen.

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *