Suveräna hundar med fantastiska förare!!

Med tvåbent ”valp” här hemma finns tyvärr inte alltid tiden för att skriva långa skrytinlägg om alla FANATISKA hundar men nu så.

Vi börjar med Lena och Keengreens Bumblebee ”Billy” som har varit ute i lydnadens högsta klass. I 27 grader och strålande sol fick de ihop hela 287,5 poäng, 1:a pris och en andra plats!!!! Med fyra 10:or och två 9:or i protokollet ser framtiden mycket ljus ut för detta ekipage. Tänk så ung och redan en strålande lydnadsstjärna som klättrar säkert mot toppen!!! De fina ord som Lena skrev till mig om äran att få äga och träna denna fantastiska lilla pojke gör mig tårögd av stolthet!

Liten liten kontaktsökande Billy

Jag kommer ihåg alla samtal jag hade med Lena innan vi valde ut Billy. Jag kommer ihåg det ögonblicket när jag bara kände att DETTA ÄR HUNDEN FÖR LENA. Jag och valparna var ute i regn och rusk på tomten på landet och jag hade några godbitar i fickan. Vi hade tidigare övat lite sitt och följsamhet och jag traskar fram genom riset och då kommer lilla Billy upp vid min sida, med viftande svans in i finfin position och bara går där, nöjd och glad och sådär naturligt följsam precis som sin mamma.

Jazz i slalom. FOTO: Mette Björne http://www.agilityphoto.se/

Nästa hund som också klättrar i klasserna är Keengreens Jazz och fantastiska Ebba. Jösses vilket TEAM. 6 pinnar och uppflyttade till Hoppklass 2. Fem (!!!!) första platser och många andra fina placeringar. Jazz är galet snabb men ändå får Ebba det att se suveränt enkelt ut när hon lotsar runt Jazz på banan.  Kolla bara på filmen här nedan.

Jag längtar tills de tävlar liiite närmre så vi får stå och hejja på detta suveräna TEAM vid ringside. Jag har även fått höra från folk som sett dem köra som hör av sig och bara WOW vilket läckert och duktigt ekipage.

Sist och absolut minst men med en SUVERÄN prestation har vi Anna och Keengreens Optimus Prime. De har varit ute och tävlat vallning och där på IK-1 i Alunda slagit till med en riktig storslam. Med tidiga startnummer som i vallningen oftast är en nackdel då man inte hunnit se hur fåren är och betet sig på banan lyckades de de första dagen komma fyra på fina 79 poäng och dag två komma två med suveräna 85 poäng. Detta resulterar i 16 fina poäng till årets Unghunds SM. Suveränt!!!

Anna har även varit ute med den fantastiska mamman och de slog till med en tredje plats på IK-2 i Alunda och fick med sig några fina SM poäng. Suveränt!!!!

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *