VALPAR

KEENGREENS TREDJE KULL FÖDDA 11/11 2017 – ALLA HAR HEM SOM VÄNTAR!

Nu är valparna här! Ni kan följa dem under nyheter där det kommer många bilder och mycket information.

 Arbetsnamn ”Najk” ”Zäta” ”Lilltjejen” ”Ruter”
 Födelsevikt 319 347 330 341
 Kön Hane Hane Tik Hane
 Färg Trefärgad Trefärgad Svart/vit Svart/vit

 

VALP 1 – ”Najk”

VALP 2 – ”Zäta”

VALP 3 – ”Lilltjejen”

VALP 4 – ”Ruter”

Nedan finner ni information om kullen

Tee och Aramis tillsammans

Nu är det dags för första generationen Keengreens att föra linjerna vidare. Keengreens Tee från suveräna första kullen väntar nu sin första valpkull. Hon har uppfyllt varenda dröm jag haft om henne från första stund och mer där till.

Tee är en stabil och glad tik som är duktig på att charma sin omgivning. Hon tände tände tidigt på får och visade sig vara en koncentrerad liten vallhund. Hennes styrka ligger i att hon kan lugna får och att hon alltid vill göra rätt. Hon går gärna rakt med får men har ändå lätt för att flankera. Hon gillar att hålla djur och tappar aldrig huvudet. Hon har tränades sparsamt och har tävlats i IK-1 med en kvalificering till Unghundscupen 2015 som resultat. Hennes styrka på tävling har varit att hon har alltid haft huvudet med sig när det blivit svårt och hittills har vi aldrig brutit en tävling.

Tee är en trygg hund i nya miljöer och är väldigt lätt att ha med sig överallt. Hon har inga rädslor och är snäll med både hundar och barn. Hon har en suverän av och på knapp, är lättlärd och gillar träning i alla former. Hon är uppflyttad lydnadsklass 3 (tidigare ELIT) och är tränas i agility. Hösten 2016 lånades hon ut till Helen Wibom som deltog på barmarks SM med ett SILVER i 4-spann som resultat.

Tee kommer ur en jämn kull där hundarna presterar i flertalet grenar. En uppflyttade högre spår, en är certifierad sökhund för vägglöss, en har pinnar i agility och tävlar lydnads class 2, en tävlar freestyle, heelwork, drag, lydnad samt agility och alla vallar.

Min filosofi när det kommer till avel är att avla lika med lika så att man vet vad man får. Därför söker jag mig till snabba hanar med bra tryck och en naturlig vilja och förmåga att driva djur. Jag vill ha en trygg hane med hög samarbetsvillighet men med massvis med driv. Jag vill till Tee ha en trygg och glad hane med alla tassar på jorden.

Valet föll på Viktoria Fornaders hane Valldrevets Aramis. Han har i dagsläget fem kullar efter sig med friska trevliga individer.

Såhär beskriver Viktoria sin Aramis:

”Aramis är en hund som är väldigt lätt att ha göra med han vill vara till lags samtidigt som han inte har några problem att flytta djuren spelar ingen roll om det är tackor med lamm eller stora nöt.

Han har utvecklas och kan ta fram koncentrationen och vill alltid framåt men har inga problem att lyssna och lyda. Han är lugn och effektiv och snabbt när det krävs. Aramis är helt naturlig i sina utgångar och flanker, har bra driv och bra koncentration.

I trånga utrymmen tvekar han inte, går lugnt bakom utan nån stress. Har lagom pondus, ingen ifrågasätter honom. Nackdelar kan vara att han utstrålar mycket och när det är flyktiga får måste han vara väldigt långt borta,

Han använder sina tänder sparsamt på får där kan tom fåren anfalla och han håller ihop munnen däremot på nöt om djuren utmanar biter han på ett motiverat sätt .

Han är en härlig familjehund som har lätt för att koppla av. Som hund uppfattar man honom som en riktig gentleman, går fint ihop med andra hanar, hälsar glatt när man kommer och slappnar av i alla situationer då ingenting händer.”

När Tee hade bott hos Viktoria uttryckte hon att hon tyckte att Tee och Aramis kändes väldigt lika och då kändes det extra bra för det är precis så jag vill ha det.

När man träffar Aramis blir man riktigt charmad, han är cool, söt och sådär härligt trygg som jag vill att hanar ska vara. Han flirtade snabbt in sig hos Tee vid deras första möte så att hon blev alldeles till sig.

VALL DREVETS ARAMIS
Far: GK VALLH PR Paras Ystävän Ben
Mor: GK VALLH PR Chris

 • 3:a på SM får 2015
 • 2:a SM Nöt 2015
 • 4:a SM Nöt 2011
 • Kvalificerad till Unghunds SM får som ung, samt till flertalet NÖT och FÅR SM sedan 2012.
 • Godkänd vallhund
 • REGV1025/2009
 • HD grad A
 • Öga ua
 • CEA gentestad NORMAL
tee12
KEENGREENS TEE
Far: GK VALLH PR Navalls Jay
Mor: GK VALLH PR SE LCH Kelliegårdens Khim

 • Godkänd vallhund
 • 2:a pris IK-1
 • Kvalificerad till Unghunds SM 2015
 • Uppflyttad lydnadsklass 3 (tidigare ELIT)
 • HD grad A
 • Öga ua
 • CEA carrier
 • IGs gentestad fri

Vallningsmässigt förväntar vi oss öppna individer med stor känsla för djur. Jag vill ha hundar som trots att de är mycket och framåt ständigt har huvudet med sig och som utan problem går att bryta och få på andra tankar. Jag tror på träningsbara hundar med pondus och känsla.

Jag förväntar mig stabila, glada individer med mycket tryck och samarbetsvilja i träning. Trygga hundar med alla fyra tassarna på jorden, glada i allt och alla och med på alla aktiviteter som bjuds.

Denna kullen passar dig som vill ha en social, snabb, glad och lite halvtokig border collie med mycket vallning, arbetsvilja och samarbete i. Jag vill ha en nära kontakt med mina valpköpare och ställer höra krav på dig som vill ha en hund efter denna kombination. Jag kommer ställa upp med träffar och läger och träningar genom hela valparnas liv.

När valparna flyttar kommer de att vara registrerade, besiktade, vaccinerade, id-märkta samt avmaskade. Varje valp får med sig ett valp-kit när de flyttar. Jag lägger stor vikt vid valparnas socialisering och är mycket noga med att förbereda dem på allra bästa sätt inför sina kommande liv.

Är du intresserad av en valp hör av dig till Sandra på 0738-36 33 92 eller sandragreen86@hotmail.com.

VALPARNAS STAMTAVLA

 GK VALLH PR
Vall Drevets Aramis
 GK VALLH PR
Paras Ystävän Ben
 GK VALLH PR
Fleet
 GK VALLH PR
Nell
GK VALLH PR
Chris
 Joe
 Lynwood Jude
 GK VALLH PR
Keengreens Tee
GK VALLH PR
Navalls Jay
fram2
INT SUP CH 
Joe
 GK VALLH PR
Navalls Chex
 GK VALLH PR SE LCH
Kelliegårdens Khimkhimmie_thin
 GK VALLH PR DK LCH
Veam’s Step ”Spot”
spotfram
 GK VALLH PR
KPY Min
minfram