Keengreens Baz flög till Norge

Då Unni förlorade sin Cosmos från andra kullen var vi båda mer än förtvivlade. Så underbar, så ung och så lovande och så sjuk. Rätt beslutat fattades och Cosmos fanns inte mer.

Jag funderade många gånger på hur man kunde göra, om Unni skulle vilja ha en ny Keengreens unge. Så klart kan man aldrig ersätta en hund med en annan men då de trivdes så bra tillsammans visste jag vilken typ av hund som skulle passa bra där. När Tee var parad och innan någonting var bekräftat eller officiellt talades jag och Unni vid och hon fick erbjudande om att ta en hund ur kommande kullen. Hon tackade ja till erbjudandet och jag började direkt fundera på vilken av dessa individer som hade de egenskaper som jag vet att Unni vill ha. Ganska så snabbt kände jag att den svart/vita hanen hade ”det” som jag sökte. Jag väntade, jag klurade men egentligen fanns det aldrig något tvivel. Lille Baz skulle bli norrman.

Han är en GLAD hund som tar livet med en klackspark, han är orädd, framåt och en hund som alla som hälsat på har vetat ha (trots att alla innan bara vill ha trefärgat). Det beslutades att Baz skulle flyga till Norge och vi laddade för att lämna av honom på Arlanda. Jag och Camilla, Tee, Link, Peg och Baz bror Roch följde med som sällskap.

Baz knatade in på Arlanda som om han inte gjort annat. Svansen på topp och han försökte hälsa på allt och alla han såg. Han satte sig bredvid mamma Tee och spanade när vi var på plats i ankomsthallen och det kändes verkligen inte att jag hade en liten 8 veckors valp med mig som inte gjort så mycket i livet. Baz bara ägde stället och många kollade och kommenterade honom – SÅKLART 🙂

Hemresan gick enligt rapporter strålande och jag hoppas och tror att Unni och Baz kommer komma fint överens i framtiden. Tillsammans ska de satsa på lydnad men kommer även att träffa fåren en helt del. Baz kommer få en fyrbent storebror i form av border collien Krim och även många barn i familjen. Jag är så glad att ännu en gång få förtroendet att sälja en valp till dig Unni och jag hoppas lille Baz inte tar över Cosmos plats – DET GÅR INTE! Men att han kan fylla ut lite av det tomrum som Cosmos lämnade efter sig <3

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *