Hundhelg med minivalpträff och bra träning

Keengreens Roch – 13 veckor

Jag, Tee och Peg åkte ner till Norrköping och Camilla för en träninghelg. Kan lova er att både mor och son blev lyckliga över att ses igen! Startade upp lördagen med att ta med mig Roch ut ”på stan” för ett minipass med lite inte-hälsa-träning. Efter en snabb liten korrigering och erbjudandet om följ-mig-så-får-du-godis så skötte han sig helt klockrent. Han satt kvar, gick fint vid sidan och trots hundar och folk som lockade och larvade sig hade han full fokus på mig. Han hade inga problem med att jag tog ut honom och tränade och följde med och lyssnade hur bra som helst, visst kände han igen mig – men ändå. Härlig attityd och suveränt fokus!

Vi tog oss senare till Nyköping där vi bokat inomhushall några timmar för lite träning. Väl där möttes vi av Anna som har Wic från kull två och Johanna med lilla Kit från kull tre. Trots mycket hundar och mycket störning kunde valparna fokusera riktigt bra. Lite träning blev det men fokus på att följa med och komma på sitt namn trots roligheter runt omkring. Anna och Wic fick sig två pass med lite grundövningar inför lydnadens startklass och ännu en gång blir jag så glad över våra Keengreens hundar. De vill lära sig, de har lätt att fokusera och de klarar av störning och de göra allt för att de tycker att det är såååå roligt.

Link, Peg och Tee fick sig lite ordentlig träning och det är så lyxigt att träna inne. Tee var lite het och blir då lite slarvig, Link var duktig (som vanligt) men om jag får säga det själv var Peg tveklöst dagens stjärna. Lite vila från träning under perioden med valparna har gjort att när jag satte igång henne efteråt var hon mer fokuserad och betydligt mer störningstålig. Kul – jag ser verkligen fram emot denna säsong.

Söndagen spenderades först i skogen och sen hos fåren. Tusen tack Louise (workdogs) för att vi fick komma hem och hälsa på hos er. Det vi alla var mest nyfikna på var ju såklart var Roch skulle säga om fåren och man kan sammanfatta det med att han gillade dem. Han smög och han höll dem mot staketet. Jag ställde mig och puttade ut får som han fick fånga upp och det uppskattade han verkligen. Han kändes, lugn, cool och orädd och det ska bli spännande att se hur han beter sig nästa gång.

Tee, Peg och Link gjorde även här fina pass och jag kände verkligen hur kul det är med vallning och vad vi saknat det. Jag skulle så gärna ta ut Link på några tävlingar men han har inga visslor på höger och vänster  och Peg skulle behöva lära sig höger och vänster så att denna vår har vi en plan och jag hoppas vi kan få in mycket bra träning.

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *