PEG

         PEG

REGV1263/2016

Född: 16 Februari  2016

Ras: Border Collie

Färg: Trefärgad
Päls: Långhårig
Ögon: Bärnsten

Mankhöjd: 50 cm
Weight: 15 cm

Höfter: för ung
Ögon: för ung
CEA/CH: Normal genom föräldrar
I-GS Test: kommer

Ibland måste man vara lite impulsiv och när jag träffade Monica och Jörgen som har Vem som är Pegs mamma på en tävling i Gamleby förra året så kändes det som om vi tänkte hund på samma sätt. När de beskrev Vem och släkten därikring så kändes det bara som en fullträff. När de senare berättar att de själva planerar att våren 2016 ta hennes sista kull så tändes det en liten ide lampa i mitt huvud.. Tänk om man skulle våga sig på en tik.

Peg är lite släkt med min tidigare men även lite nytt. Först och främst måste man ju nämna hennes mamma som inte bara en suveränt trevlig tik och duktig vallhund hemma på gården utan också en helt magiskt rapport hund med meriter som SM vinnare och årets hund inom SBK.

Pappa Gabe bor här i Sverige hos Marie Ekdahl och han har flertalet fina placeringar i IK-1 och är kvalificerad till Unghunds SM-2016. Gabe är från Norge med många stjärnor i sin stamtavla. Vad sägs om Jon Sands Shep som pappa, placerad på både Norska och Nordiska mästerskapet men även med fina placeringar på tävlingar i Wales. Jaran Knives Maico som morfar, vinnare av både NM, EM och Norska Mästerskapen. Jan Briskebys Arja som mormor, 2:a på NM och medlem av Norska landslaget.

DSC_0377

Trött Peg 6 veckor gammal

Peg är en tänkande liten hund som är galet snabb i både huvudet och benen och det gäller att hinna med i hennes tempo. Hon är en hund som älskar de som hon känner men övriga bryr hon sig väldigt lite om. Hon har en magisk förmåga att ta sig fram i terräng och kändes snabbt väldigt vuxen i kroppen. I träning är hon en rolig hund som lär sig snabbt. Hon är grundad i lydnad, vallning och agility och vi får se vilka grenar vi ägnar oss åt i framtiden.

Som vallhund är hon fin. Hon känns väldigt naturlig och kan själv reglera avståndet till fåren. Hon gillar att gå med djur men kan göra väldigt snabba sidförflyttningar, Det ska bli väldigt roligt att sätta igång henne nu i vår och se hur långt vi kommer denna säsong.