PEG

 PEG

Peg kom till oss lite på en impuls i en tid då det egentligen inte alls passade med en valp. Men en sex månaders unghund och en nyfödd Herman utvecklats vår relation på andra plan än med tidigare hundar.

Peg en tänkande liten hund som är galet snabb i både huvudet och benen och det gäller att hinna med i hennes tempo. Hon är en hund som älskar de som hon känner men övriga bryr hon sig väldigt lite om. Hon har en magisk förmåga att ta sig fram i terräng, tar till sig träning snabb och är en balanserad vallhund.

REGV1263/2016

Född: 16 Februari  2016

Ras: Border Collie

Färg: Trefärgad
Päls: Långhårig

Mankhöjd: 50 cm
Weight: 15 cm

Höfter: grad B
Armbågar: ua (0)
Rygg: ua (Artrokliniken S-köping)
Ögon: UA
CEA/CH: Normal genom föräldrar
I-GS Test: kommer

RESULTAT
Vinst startklass 175,5 poäng Haninge BK 2018-04-15

Ibland måste man vara lite impulsiv och när jag träffade Monica och Jörgen som har Vem som är Pegs mamma på en tävling i Gamleby förra året så kändes det som om vi tänkte hund på samma sätt. När de beskrev Vem och släkten därikring så kändes det bara som en fullträff. När de senare berättar att de själva planerar att våren 2016 ta hennes sista kull så tändes det en liten ide lampa i mitt huvud.. Tänk om man skulle våga sig på en tik.

Peg är lite släkt med min tidigare men även lite nytt. Först och främst måste man ju nämna hennes mamma som inte bara en suveränt trevlig tik och duktig vallhund hemma på gården utan också en helt magiskt rapport hund med meriter som SM vinnare och årets hund inom SBK.

Pappa Gabe bor här i Sverige hos Marie Ekdahl och han har flertalet fina placeringar i IK-1 och är kvalificerad till Unghunds SM-2016. Gabe är från Norge med många stjärnor i sin stamtavla. Vad sägs om Jon Sands Shep som pappa, placerad på både Norska och Nordiska mästerskapet men även med fina placeringar på tävlingar i Wales. Jaran Knives Maico som morfar, vinnare av både NM, EM och Norska Mästerskapen. Jan Briskebys Arja som mormor, 2:a på NM och medlem av Norska landslaget.

DSC_0377

Trött Peg 6 veckor gammal

I träning är Peg en rolig hund som lär sig snabbt. Hon är grundad i lydnad, vallning och agility och vi får se vilka grenar vi ägnar oss åt i framtiden.

Som vallhund är hon fin. Hon känns väldigt naturlig och kan själv reglera avståndet till fåren. Hon gillar att gå med djur men kan göra väldigt snabba sidoförflyttningar. Hon är trygg med får och har en lugnande inverkan på djuren och naturligt avstånd. Hon har fina flanker och är en naturlig hämtarhund.