LINK

GK VALLH PR LPI LPII LD2

KEENGREENS LINK

Link var hanen som jag hade svårt att släppa. Han var alldeles för lik min gamla hane Beat och hade det där naturliga lugnet som jag söker hos en bra hane. Men att ha två valpar hemma var inget alternativ därför blev det så att Link fick bo hos Camilla, men vi har honom på helfoder. En mycket bra lösning för alla!

REGV1495/2013 – PEDIGREE

Född: 23 maj 2013

 Ras: Border Collie

Höjd: 54 cm
Vikt: 21 kg

Höfter: grad B
Armbågar: grad 0 (UA)
Ögon: UA  2018-04-26
CEA/CH: kommer inom kort
I-GS Test: kommer inom kort

MERITER
GODKÄND VALLHUND
3 x 1:a pris lydnadsklass I = LPI
3 x 1:a pris lydnadsklass II = LPII
3 x 1:a pris i lydnadsklass 2 = LD2
1 pinne hoppklass 1

 

Link är en trygg individ, mjuk mot sin förare men med världens drag i träning. I vallningen går han fint, ett lugnt och jämt tryck på djuren och han vill bara gå och trycka dem rakt och långt.

Han är social, lekfull men otroligt lätt att komma åt. Man behöver inte bråka med honom och han är på många sätt väldigt lik sin mamma. Han är en naturlig följare utan att vara otrygg. Ljud, miljöer ingenting påverkar honom utan han går lugnt och tryggt fram i livet!

Link har och är sparsamt tränad i vallning och trots detta klarade han av sitt vallhundsprov på ett mycket tillfredställande sätt. Han höll huvudet kallt och lyssnade fint rakt igenom. Han lugnade djuren och höll emot fint i drag och trots att många stannade vid fållan lyckades vi trixa in dem. Han är en stark hund som hellre driver än flankerar. Han har stora rörelser men trots detta ger han ett lugnade intryck på djuren. Han är en lättstyrd hund som ändå kräver sin förare.

Link har gjort en raket karriär i lydnad och har på ett år tagit tre första pris i klass ett, tre i klass två och tre första pris i nya klass två. Som lydnadshund är han säker, snabb och har många fina detaljer. Han styrka ligger i att han är väldigt störningstålig samt att han är naturligt snabb och kraftfull i sina rörelser.

Link har tävlat en hel del agility och där är han snabb – kanske lite för snabb för sin förare många gånger 😉 Ofta har de tillsammans den bästa tiden men har tyvärr nästan alltid lyckats få en vägran eller en liten rivning.

I vardagen är han en enkel hane som går lös precis överallt och är väldigt obrydd om sin omgivning, han är både orädd och miljöstark. Link är en naturligt tyst hund som är lätt att lämna, binda upp och ha tillsammans med andra hundar. Han älskar människor och är trevlig med barn.

Link finns tillgänglig för avel för lämpliga tikar.

Han kommer CEA och IGS testas snart och ögonlysning kan göras om någon önskar.