Fokus på tikvalpen och Tee

Vi kom hem och var hemma ett dygn och Tee var lugn nöjd och så tillfreds. Valparna var lugna och det kändes som om det var dags att kunna andas ut och njuta av den fina lilla familjen. Men då vi såklart håller noga uppsikt över varje valp och väger dem dagligen kunde vi snabbt konstatera att lilltjejen inte riktigt hängde med sina brorsor. De tre grabbarna ökade fint i vikt men tiken hade gått ner lite. Inget super alarmerade men de ska upp i vikt redan de första dagarna. I samma veva började Tee bete sig lite märkligt. Hon kändes lite orolig och inte alls lika trygg och nöjd som tidigare – efter en snabb temp konstaterade jag att hon hade feber och mådde verkligen inte helt bra. Okej. Fokus både på Tee och hennes lilla dotter. Jag la till tikvalpen så ofta jag bara kom åt så hon fick käka lite själv och slippa knuffas med de där klumpbrödera hon har och det fungerade men inte så bra som jag hade velat. Igår kämpande jag hela dagen men tog beslutet att jag nog måste hjälpa henne lite mer på traven. Ersättning införskaffades – TUSEN TACK ANNIKA!! Jag matade henne lite med några timmars mellanrum och redan efter andra målet märkets det att hon var starkare och kämpade sig fram bland sina bröder och snuttade sig fast på Tee. Jag fortsatte att stödmata henne lite under natten och här om dagen kom belöningen. Positiva siffror på vågen. Den lättnaden var ENORM.

Zäta, Ruter, Najk och tiken sist ut till höger – något mindre än sina bröder

När det kommer till Tee är det inte ovanligt att de har lite feber efter en valpning. De kan även precis som vi människor ha sammandragningar, eftervärkar och egentligen bara känna sig helt genomslut. Men min egen förlossning och dagarna efter i friskt minne kan jag bara säga att jag förstår henne. Det jag kan göra för Tee är att självklart se till att hon får i sig mycket bra näring och mycket vätska samt att noga övervakna hennes temperatur och allmäntillstånd. Hon vill gärna ha mig nära och jag försöker vara där så att hon kan känna sig så lugn som möjligt. Hon får gå korta rastningsrundor då hon egentligen bara vill hem till valparna så snabbt hon kan. Vi försöker även se till att hon känner att hon kan lämna dem och vara med oss ett tag men vid minsta lilla ljud är hon inne hos dem och pysslar.

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *