Ebba och Keengreens Jazz ska till VM!

I helgen har det varit landslagsuttagning i Lars-A hallen i Söderköping och med på den med hela Sverige eliten var Ebba och Jazz. De tävlande krigade om platser till VM, EO och Nordiska Mästerskapet. Innan tävlingen hade Ebba många gånger funderat på om de skulle åka, velat lite fram och tillbaka men sen konstaterat att de kunde ju åka för att det var roligt och en bra erfarenhet för dem båda.

De började starkt på fredagen med en vinst i första hopploppet. Det innebär att de där och då var BÄST när det gällde, bästa av alla hundar och förare. Tyvärr blev det efter det två disk på fredagen och de låg med okej inför resterade dagar men för att komma med måste man ha resultat i både Hoppklass och agility.

Spänningen inför lördagen var olidlig. På lördagen var det 3 agilitylopp som skulle krigas igenom och efter två diskade lopp slog det till på sista och kom 3a med bra tid vilket resulterade i poäng som gjorde att de totalt låg fyra inför söndagens sista två lopp.

På söndagen var det ett hopplopp och ett agility. Det började med en snöplig disk i hopploppet. Vi alla visste att det var lite nu eller aldrig och det var en MYCKET laddad Ebba som ställde sig på startlinjen med en som vanligt lycklig och laddad Jazz.

Vi hejjade, vi skrek och de kämpade och var helt suveräna tillsammans och till vår allas enorma glädje – TRO mig tårarna SPRUTADE så sätter det loppet felfritt – på en helt suverän tid dessutom! Egentligen kände vi alla att det var klart men om någon skulle gå in och sätta ett felfritt lopp till en magisk tid skulle det kanske finnas en möjlighet att peta ner dem. Men inte då, man slår inte denna snabba duo så lätt och det var bara att konstatera. Som tredje bästa ekipage på Landslagsuttagningen får de starta både individuellt och lag på VM samt åka på både European Open i Österrike samt Nordiska Mästerskapen i Finland.

 

 

 

Känslan att stå där på plats och se dem var oslagbart nervöst glädjefylld. Jag var (och är) så oerhört stolt – tänk att denna lilla goda kille som jag följt så nära har blivit en hund som ska tävla VM. Helt oslagbart. Jag minns honom som den där tokigt glada lilla valpen som alltid var försvunnen och med en upptäckarlust långt över det vanliga. Minst i kullen var han också 🙂

Läs mer om VM här

 

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *