Kenneln

Koppeltränar alla valparna från 2:a kullen

Keengreens kennel startades år 2011 då min första tik från Cima på Kelliegården köptes in. Drömmen om att någon dag själv föda upp hundar har egentligen funnits så länge jag kan minnas men det var först när jag hade Khim, en riktigt dröm hund som jag kände att NU vill jag göra det här på riktigt. Första kullen föddes 2013 och kennelnamnet Keengreens kom strax efter att första kullen var född.

Jag som står bakom kennelnamnet heter Sandra, född i Huddinge strax utanför Stockholm. Hundar har varit en stor del av mitt liv länge och jag har svårt att se mig själv utan minst två hundar vid min sida.

Jag är utbildad på Hundsportsgymnasiet och har jobbat med hundar via Norrköpings Hundcenter i tre års tid. Efter det blev det en längre period med vanligt jobb och därimellan hjälpte jag och hundarna till på en större fårgård. Jag har även i omgångar jobbat på Kelliegårdens Kennel där mitt intresse för avel och fram för allt border collie verkligen satte fart på riktigt.

Vägen till just rasen border collie var inte spikrakt och många raser har passerat genom åren. Schnauzer, pinscher, dvärgpinscher, Australian Kelpie och Working Kelpie. Jag började med vallning med min Australian Kelpie men insåg snabbt att det fanns raser som var betydligt bättre lämpade till det. Men andra ord började jag med vallningen och skaffade senare en riktig vallhund.

Liten Tee vallar sommaren 2013

Liten Tee vallar sommaren 2013

För mig är vallningen i en border collie som gör dem till fantastiska hundarna de är. Uthållighet, träningsbarhet och lyhördhet är alla egenskaper som jag prioriterar i mina hundar och alla de egnskaperna kommer direkt från vallningen. Jag vill på alla sätt bevara border collien som den fantastiska vallhund den är och väljer därför är hundar från Keengreens är avlade med fokus på vallning. Vi ser border collien som en arbetande hund som ställer upp på och behöver mycket träning. Vallhundar från oss är hundar med stor social förmåga. Vi gillar glada hundar med massvis med fart och vilja i. 

När köpte min första border collie var det som att hitta hem. Detta var verkligen rätt ras för mig. Att leva med en border collie är speciellt, bitvis krävande men helt otroligt. Att nu få föda upp och följa mina egna valpar är verkligen en dröm som blir sann.

Lillkusin Wira med Keengreens Whin 6 veckor gammal

Lillkusin Wira med Keengreens Whin 6 veckor gammal

 

Hos oss får alla valpar en mycket noggrann socialisering. Vi lägger ner mycket tid och massvis med arbete för att med stolthet kunna lämna ifrån oss trygga individer. Alla valpar från oss har träffat olika hundar, många barn, många olika människor, gått på olika underlag, hört många ljud, åkt bil, gått i koppel, rumsrenhetstränas samt tränas i små mängder.

Vi anser att de första 8 veckorna i en valps liv är oerhört viktiga och är därför glada att kunna påverka våra valpar så att de i slutändan blir trygga trevliga vuxna hundar.

Socialisering pågår, valparna undersöker en stor gren tillsammans med mamma Khim, Jax och Zara

Socialisering pågår, valparna undersöker en stor gren tillsammans med mamma Khim, Jax och Zara

 

 

 

Mamma Khim busar med tre ungar ur andra kullen, april 2015

Keengreens familjen

Nerifrån och upp från vänster till höger: Keengreens Wic, Keengreens Smoke ”Rök”, Keengreens Optimus Prime ”Prime”, Keengreens Tee, Keengreens Iron ”Chip”, Keengreens Jazz, Keengreens Link, Mamma Kelliegårdens Khim, Keengreens Ila och Keengreens Whin – valpträff Oppeby oktober 2015

Sandra tillsammans med Peg, Keengreens Link (kull1), Keengreens Kit och Roch (kull3) och Keengreens Tee (kull1) – februari 2018

Sandra tillsammans med Veam’s Balder ”Jax”, Keengreens Tee och Kelliegårdens Khim

Vi tar oss alltid tid att svara på frågor och ställer upp på alla våra valpköpare genom hela hundens liv. Målet är att anordna träffar och träningar både för att kunna hjälpa er valpköpare men också för att vi ska kunna följa, se och utvärdera vår avel.

Har du några frågor eller bara är nyfiken att titta förbi för att träffa våra hundar tveka inte att höra av dig

Sandra Green, Stockholm
0738-36 33 92

sandragreen86@hotmail.com